Травень - це той місяць, коли більшість городників приступає до висадки різних культур у відкритий ґрунт.

Земля вже досить добре прогрілась, а вологи ще вдосталь, тому висаджена розсада добре вкоріниться. Однак для деяких овочів ще трохи холодно. Дізнайтеся, що слід висаджувати саме зараз.

Горох і квасоля - культури, які варто посадити в травні одними з перших. Дані рослини не особливо вибагливі і легкі нічні заморозки переносять спокійно, причому короткочасне зниження температури абсолютно не впливає на врожайність.

На самому початку травня можна посадити і буряк. Тільки садити її краще насінням, а не розсадою, інакше легкий нічний заморозок може погубити саджанці.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Але краще буряк ростити з насіння, посіяне у відкритий грунт. Так рослини менше хворіють.

Цілком можна посадити в травні і редис. Хоча і прийнято дану культуру садити раніше, проте і в останній місяць весни можна виростити непоганий урожай цього овоча.

Крім того, хто дуже полюбляє редис, то може поласувати ним ще й у червні, він швидко росте.

Середина травня - оптимальний час для посадки капусти. Єдине, на що слід звернути увагу, так це на погоду - якщо на вулиці прохолодно, то саджанці перед посадкою обов'язково потрібно продезінфікувати спеціальними препаратами від шкідників. Якщо надто сухо, поливайте щовечора.

капуста

Моркву - культура, яку можна садити з середини травня і до середини липня.Не полінуйтеся посіяти цей корисний овоч ще й влітку і восени матимете солодку, багату на вітаміни моркву.

Морква

Посадити в травні можна і цибулю, тільки садити слід великі цибулини, які дають пишну зелень, при цьому їх коренева частина не годиться для зберігання на зиму.

грядка цибулі

Квіти

Травень найбільш сприятливий місяць і для висадки більшості квітів. Це можуть бути як однорічні рослини, так і багаторічні.

На початку травня можна оформити клумби з жоржинами, гладіолусами, каннами, в середині місяця - з флоксами, пустодзвонами, дзвіночками. З однорічників не пізніше травня бажано посадити братки, фуксії, космеї, герань.

Фуксія

Також можна пересадити тюльпани та нарциси, які вже відцвіли.

Нагадаємо, що та коли висаджувати у травні та червні: посівний календар зі сприятливими днями для гарного врожаю.

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, чому ціни на овочі в Україні зашкалюють.

Також Знай.ua писав про те, що українцям показали календар аномалій у травні. Коли чекати потужних магнітних бур.