У Запорізькій області виявили "підпільний" медичний центр для нарко- та алкозалежних. Він працював без жодних ліцензій та незаконно утримував людей у приміщеннях, в яких правоохоронці знайшли гранати.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Запорізької області.

"22 травня працівники Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, детективи Слідчого управління ГУНП в Запорізькій області, поліцейські Управління протидії наркозлочинності, спецпризначенці Управління "КОРД" під процесуальним керівництвом прокуратури області провели шість одночасних обшуків в місцях незаконного утримання людей – так званого Центру з реабілітації осіб з наркотичною чи алкогольною залежністю та літніх людей", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Такий центр був створений на базі орендованих за містом будинків. Там перебувало близько 80 людей. Окрім тих, які "лікувалися" від наркотичних чи алкогольних залежностей, були також і літні люди.

З'ясувалося, що Центр не є медичним закладом і в ньому немає жодного працівника з медичною освітою. Крім того, у нього відсутня відповідна ліцензія. При цьому працівники центру абсолютно спокійно виписували пацієнтам різні медичні препарати, а справжнім лікуванням ніхто не займався. Пацієнтів псевдоцентру морили голодом та застосовували різні види покарань.

Всі будинки Центру були огороджені парканом, на якому встановлена сигналізація. Ключі від дверей були тільки у охорони. Родичі пацієнтів не могли відвідувати Центр, а пацієнтам було категорично заборонено виходити на вулицю.

Рідні пацієнтів просто переводили кошти на банківський рахунок. Утримання одного пацієнта коштувало від 8 тисяч гривень. Для літніх пацієнтів – 10-12 тисяч гривень. За додаткову плату пацієнтів в Центр забирали самостійно.

Поліція затримала чотирьох осіб, які підозрюються в організації такого центру. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). На даний момент встановлюються всі деталі, пов'язані зі злочином.

Нагадаємо, молодого охоронця Кремля виявили в несподіваному місці.

Як повідомляв Знай.uа, в Польщі таксист на повній швидкості протаранив українця.

Знай.uа писав, 30 машин перетворили дорогу на смертельну пастку.