У вівторок, 21 травня, НБУ прийняв рішення ліквідувати банк "Фінансова ініціатива". Про це сказано у повідомленні прес-служби Нацбанку.

Рішення було прийнято за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, відповідно до вимог статті 77 Закону України "Про банки і банківську діяльність" та статті 44 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

У вирішенні Нацбанку № 352-рш сказано про відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ "КБ "Фінансова ініціатива".

Банк був визнаний Нацбанком неплатоспроможним ще в 2015 році, проте керівництво банку оскаржило це рішення. Керівництво фінустанови звернулося у суд, рішення НБУ скасували, однак Нацбанк подав апеляцію і домігся того, що його рішення залишилося в силі.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нацбанк
Нацбанк

Варто зазначити, що протягом перших трьох місяців 2019 року в Україні великі банки закрили понад 60 своїх відділень. Так, більше всіх відділень закрив державний "Ощадбанк" (41). На другому місці за кількістю закритих філій "Альфа-Банк" (12) і на третій позиції "Укрсоцбанк" з 10-ма відділеннями.

Зазвичай банки ліквідуються за рішенням власників, якщо вони виконали мету, задля якої їх було створено, і не мають зобов'язань перед кредиторами, які не здатні виконати. Однак такі випадки є досить поодинокими. За даними Національного банку України, на сьогодні зафіксовано лише 3 випадки, коли банки ліквідовані за рішенням їхніх власників.

Примусова ліквідація є основним способом виведення банку з ринку. За даними Національного банку України, вже 32 банки ліквідовані, а 92 перебувають на стадії ліквідації.

Примусову ліквідацію варто розглядати як санкцію до банку, який порушує банківське законодавство. Вона спрямована на виведення проблемного банку з ринку банківських послуг і починається з відкликання Нацбанком банківської ліцензії.

Нагадаємо, ПриватБанк спростить життя українцям: нова послуга вже працює.

Як повідомляв Знай.uа ПриватБанк запускає нову послугу: це дуже зручно.

Також Знай.uа писав, під Дніпром чоловік заживо згорів на лінії електропередач: висів просто на стовпі.