Відомий сатирик Михайло Жванецький відмовився прийти в Катерининський зал Кремля. Там йому мали вручити державну нагороду – орден "За заслуги перед вітчизною" III ступеня. Він розповів про причини відмови відвідати захід російським ЗМІ.

За попередніми даними, Жванецький послався на погане самопочуття. Так письменник-сатирик розповів, що ще 22 травня у нього піднявся тиск. Також він зазначив, що був не готовий їхати на такий захід. Причиною гіпертонічного кризу виявилася погана погода. Після цього письменник-сатирик розповів, що він зможе отримати винагороду у "наступному потоці".

Варто відзначити, що президент Росії Володимир Путін 23 травня взяв участь у церемонії нагородження державними нагородами. Захід пройшов в Катерининському залі Кремля. Крім Жванецького ордена отримали Валентин Юдашкін, Ільсур Метшин і Михайло Ескіндаров.

Як відомо, Катерининський зал (Зал ордена Святої Катерини) — зал, розташований в західному крилі Великого Кремлівського палацу. Побудований у 1838-1849 роках за проектом архітектора Костянтина Тона є частиною анфілади гербових парадних приміщень. Названий на честь жіночого ордена Святої Катерини, заснованого Петром I в 1714 році.

За задумом імператора Миколи I парадні зали комплексу були присвячені військовим орденам Російської імперії і кожне приміщення відповідало символіці нагороди. Катерининський зал отримав свою назву по жіночому ордену Святої Катерини. Він був заснований Петром I в 1714 році в честь його дружини. За однією з версій, під час невдалого Прутського походу Катерина Олексіївна пожертвувала коштовності для підкупу турецького головнокомандувача. Утім, багато істориків не підтверджують цю інформацію.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, сам вирішував, кому жити: Стрєлков розповів, як страчували в "ДНР".

Як повідомляв раніше Знай.ua, українські військові окреслили ситуацію на території тимчасово окупованого Донбасу за останні декілька місяців.

Також Знай.ua писав про те, що 30 березня російські окупанти не менше 6 разів обстріляли позиції українських воїнів.