В Одеській області українські військові випробували поліпшену версію ракети Р-360 "Нептун". Під час стрільб здійснювалася перевірка ряду нововведень у конструкцію крилатої ракети для підвищення її ефективності. Про це повідомила прес-служба "Укроборонпрому".

Ракета отримала нову головку самонаведення, яка дозволяє захоплювати ціль в умовах складного маневрування; новий стартовий двигун, що забезпечує більш активне виведення на маршову ділянку польоту; крила і рулі більшої площі, які повинні підвищити керованість і маневреність Р-360.

Наголошується, що нові системи повинні поліпшити роботу ракети в складних умовах. Серед нововведень – новий радіовисотомір, завдяки якому вдалося зменшити висоту польоту Р-360. Саме цей параметр є одним з найважливіших, тому що чим менше висота польоту, тим складніше противнику побачити і перехопити крилату ракету.

Конструктори замінили також складові частини системи навігації, які тепер забезпечують роботу в умовах використання засобів радіоелектронної боротьби. Ракета зможе обійти зони протиповітряної оборони бойовиків і знищить ціль в тилу ворога раптовим ударом.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

РК-360МЦ "Нептун" від "Укроборонпрому" випробувано на Одещині

Ракетний комплекс РК-360МЦ "Нептун" пройшов вогневі випробування на одному з військових полігонів на Одещині. Під час стрільб перевірялась робота цілої низки нововведень у конструкцію крилатої ракети Р-360. Насамперед Р-360 отримала нову головку самонаведення, яка дозволяє захоплювати ціль в умовах складного маневрування. Крилата ракета отримала і новий стартовий двигун, що забезпечує більш активне виведення на маршову ділянку польоту, а також крила та рулі більшої площі, які мають підвищити керованість та маневреність Р-360. Окрім того, у крилатій ракеті було замінено частину електронних та цифрових систем, які мають забезпечити її роботу у складних умовах. Детальніше: https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/rk-360mts-neptun-vid-ukroboronpromu-vyprobuvano-na-odeshhyni.html

Geplaatst door Державний концерн "Укроборонпром" op Maandag 27 mei 2019

Нагадаємо, на полігоні в Одеській області пройшли успішні випробування крилатої ракети "Нептун".

Як повідомляв портал Знай.uа, ракета Alpha, продукт розробки українсько-американської компанії Firefly Aerospace, успішно пройшла випробування.

Також портал Знай.uа писав про успішне освоєнні унікальної технології 3D-друку при створенні ракетно-космічної техніки в Україні.