У Дніпрі почали помічати активізацію небезпечного виду павуків – хеиракантиум або жовтосумий колючий павук.

Останнім часом його помічають в Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Запорізькій областях. Буквально нещодавно він добрався і до Києва.

Головний токсиколог міського департаменту охорони здоров'я КМДА, кандидат медичних наук, доцент Сергій Недашковський розповів, що необхідно звернутися до лікаря при укусі павука.

«Укус сам по собі є пошкодженням шкірних покривів, і в це пошкодження можуть потрапити як мікроорганізми, так і інші речовини, які можуть стати причинами інфекційних ускладнень в подальшому», - розповідає лікар.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Недашковський додає: «Другий момент: з укусом всередину організму потрапляють біологічні речовини, це не обов'язково можуть бути токсини або отрута, але вони можуть стати причиною певних алергічних реакцій. Особливо вразливі люди, які страждають на певні види алергії у весняний період, наприклад, на пилок», – додав він.

Сам жовтий павук не вважається отруйним, однак саме алергічна реакція на його укус може мати неприємні наслідки для потерпілого.

Нагадаємо, зоологи виявили новий вид пауков, схожий на персонажа з Зоряних воєн.

Як повідомляв портал "Знай.uа", сотні паразитів у головному мозку знищили молодого хлопця.

"Знай.uа" писав, вчені показали моторошне істота, заселило нашу планету.