Жителька Жовтих Вод Тетяна Трофімова у себе у дворі помітила великого тарантула. У коментарях до посту місцеві жителі пишуть, що в деяких дворах міста всі двори пориті норами цих павуків.

Про це повідомляють у групі «Подслушано в Жовтих Водах» у Facebook.

Варто зауважити, що сам тарантул навряд чи буде нападати на людину. Але це його можуть змусити зробити дії самої людини, наприклад, якщо людина випадково зачепить павука, то павук в якості самозахисту може вкусити.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Укус тарантула для здорової людини не є небезпечним, винятком можуть бути діти і люди з алергічними реакціями, в таких обов'язково необхідно звертатися за професійною медичною допомогою.

У першу чергу, медики рекомендують промити ранку антибактеріальним милом та обробити антисептиком. Після цього охолодити місце укусу за допомогою грілки з льодом і прийняти антигістамінні засоби. Пити багато рідини, але ні в якому разі не алкоголь, і звичайно ж звернутися за професійною медичною допомогою.

Нагадаємо, що у Малайзії виявили одного з найбільш красивих і рідкісних видів павуків-птахоїдів. Але не встигли вчені почати дослідження незвичайного примірника, як раптово спалахнув скандал з перевезення цього членистоного у Великобританію.

Як раніше повідомляв портал «Знай.ua», вчений виявив новий вид павука. Його віднесли до сімейства Theraphosidae, а виявив Ендрю Снайдер, зоолог з університету штату Міссісіпі.

Також портал «Знай.uа» писав, що екологи попереджають, що через зміни клімату в Україні "йдуть" тарантули і каракута. Фахівці відзначають, що небезпечних павуків можна буде зустріти навіть на дачі у Київській області.