Усі п’ятеро підозрюваних у резонансному вбивстві Катерини Гандзюк визнали свою провину. Один з них розповів, скільки йому пропонували за каліцтво активістки. Так, за обливання сірчаною кислотою замовник заплатив 3 тисячі доларів, а за перелом кінцівок обіцяв 5 тисяч.
Про це розповів організатор нападу Сергій Торбін.
В угоді про визнання вини, на яке погодилися всі п'ятеро обвинувачених - Микита Грабчуком, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Сергій Торбіна і Віктор Горбунов - мова йшла про те, що замовник особисто зустрівся з Торбиним на території парку, і запропонував скоїти напад на Катерину Гандзюк.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Спочатку замовник пропонував заплатити п'ять тисяч доларів за "переламані кістки рук і ніг", а за обливання кислотою - 2,5-3 тисячі доларів. Торбін у свою чергу погодився на пропозицію.

Сергій Торбін

Після цього Торбін спілкувався з Грабчуком, Васяновичем, Вишневський та Горбуновим й залучив їх до злочину. Вони повинні були стежити за Катериною Гандзюк, а також знайти та придбати сірчану кислоту. Усі вони - учасники бойових дій на Донбасі й отримали інформацію про те, що Гандзюк - проросійська активістка.
Співучасники надалі розподілили між собою ролі та розробили план дій. Грабчуком спочатку повинен був стежити за Катериною перед вчиненням злочину, проте пізніше ця роль була передана іншому виконавцю. Сірчану кислоту співучасники вирішили купувати через інтернет.
За даними слідства, 31 липня (у день скоєння злочину) Васянович, Вишневський і Грабчуком знаходилися біля будинку Гандзюк. Васянович був на автомобілі, щоб забрати Грабчука після того, як той обіллє активістку кислотою. А Вишневський повинен був спостерігати за ситуацією зі спортивного майданчика.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Після цього Сергій Торбіна повідомив замовника про виконання злочину. Він отримав 4500 доларів, собі залишив - 500, а 4000 передав Васяновичу і іншим. Таким чином, за версією слідства, Сергій Торбіна був фактичним організатором злочину, за замовленням та за матеріальну винагороду зібрав групу осіб для вчинення нападів на Гандзюк. Торбіна безпосередньо контактував із замовником злочину й отримував грошові кошти.

Нагадаємо, справа Гандзюк: ГПУ оголосила обвинувачення п'яти підозрюваним.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв раніше Знай.ua, адвокати голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера подбали через суд, аби змінити статус підозрюваного у справі про вбивство активістки Катерини Гандзюк.

Також Знай.ua писав про те, що Шевченківський районний суд Києва відпустив одного із фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігоря Павловського під домашній арешт із носінням електронного браслета.