На територіальні води України зайшло російське судно. Суховантаж MELITA відхилився від курсу через шторм.

Воєнно-морські сили ЗС України на офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Інцидент стався у середу, 6 червня. Негода вирувала на захід від Тарханкутського півострова. Судно підросійським стягом прямувало від порту Астрахань до порту Констанца. Воно зайшло у води України на 5 миль.

За даними ВМС ЗС України, судно було своєчасно виявлено на траверзі Тендрівської коси та опитано згідно з протоколом. Жодних затримань не було.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Враховуючи обставини та відповідно до положень Міжнародної Конвенції про територіальне море, Конвенції ООН по морському праву судно MELITA було без затримок спрямовано безпечним маршрутом до пункту призначення без будь-яких дій, спрямованих на силове захоплення, огляд або арешт екіпажу, на відміну від керівництва Російської Федерації, яка грубо порушила цілу низку міжнародних нормативних документів під час силового захоплення 25 листопада 2018 року катерів та суден Військово-Морських Сил Збройних Сил України у нейтральних водах біля Керченської протоки", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що російські прикордонники 25 листопада затримали в районі Керченської протоки три кораблі ВМС України після того, як вони проігнорували заклики припинити небезпечне маневрування. В результаті були затримані 24 моряки. Київ вважає те, що трапилося актом військової агресії. Москва наполягає, що українські військовослужбовці порушили російські закони.

Нагадаємо, у Росії НП, горить бойовий корабель Путіна: "По-перше, це красиво".

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Стрєлков похвалився звірствами на Донбасі.

Також Знай.ua" писав про те, що трагедія у Будапешті: в загибелі людей на судні знайшли "український слід".