Харківська область найближчим часом може зіткнутися з наслідками серйозної екологічної катастрофи.

Одна з ключових для регіону річок забруднена гниючим м'ясом, про що місцеві жителі повідомили в соціальних мережах.

Невідомі зловмисники викинули в річку Хотимельку, яка є притокою річки Сіверський Донець, близько тонни гниючого м'яса декількох сотень курячих туш. Міазми смороду, викликаної гниття м'яса на пекучому сонці, поширюється на кілометри навколо. Дихати в цьому регіоні стає нестерпно.

Гниль поступово пливе вниз за течією у напрямку до Кулаковському затоки Печенізького водосховища на річці Сіверський Донець. Це загрожує всьому регіону масштабною катастрофою, отруїтися можуть тисячі людей. Враховуючи, що в області стоїть дика спека, наслідки цієї катастрофи складно уявити.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Втім, регіональні власті роблять все, що в їх силах, щоб впоратися з наслідками цієї події. Було викликано підкріплення, на місце прибули рятувальники, поліція і бійці Національної гвардії. Рекомендовано на час утриматися від риболовлі та водних процедур в даному регіоні. До тих пір, поки наслідки катастрофи не будуть ліквідовані, Хотимелька може бути небезпечною для людей.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першого повноцінного тижня червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували "полювання" на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.