Федеральне бюро розслідувань веде розслідування проти олігарха Ігоря Коломойського стосовно можливих фінансових злочинів, включно з відмиванням коштів. Порушення законодавства США інкримінують також бізнесмену Геннадію Боголюбову.

Українців підозрюють у порушення спеціального федерального закону про організації, що діють за допомогою рекету і корупції, пише ZN.UA.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Закон The Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO) передбачає значні санкції за ці дії. RICO був написаний саме для того, щоб судити лідерів синдикатів і організованих злочинних угруповань, які не беруть безпосередньої участі в махінаціях, а лише дають вказівки, йдеться в матеріалі.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Коломойського і Боголюбова також підозрюють у тому, що вони завдали збитків банкам і легалізували на території США сотні мільйонів доларів, отриманих незаконним шляхом, змові, незаконному збагаченні.

"США м'яко кажучи бентежило, що поки МВФ щосили намагається повернути стабільність українському фінсектору, НБУ видає рефінансування кептивним банкам і не помічає, як це рефінансування тут виводять з країни", - йдеться в статті.

Представники ФБР спілкувалися щодо цього з ексглавою НБУ Валерією Гонтарєвої так ексміністром фінансів Наталія Яресько. Але обидві вони впевнені, що діяли правильно.

Геннадій Боголюбов
Геннадій Боголюбов

Цікаво те, що відповідно до частини 2 статті 25 Конституції України, громадянин України не може бути виданий іншій державі. Підозрюють, що саме тому Коломойський повернувся з Ізраїлю до України. А Боголюбов у свою чергу, як тільки повернувся в Україну, відразу звернувся в міграційну службу, щоб повернути собі український паспорт, від якого він відмовився ще 15 років тому.

Нагадаємо, що в "Слузі народу" заговорили про Коломойського: "Ти ще здивуєшся, коли побачиш мої зв'язки".

Також Знай.uа писав, Верховний суд виніс важливе рішення Коломойському по "ПриватБанку": українці мусять знати.