Служба безпеки України напередодні виборів до парламенту звернулася до земляків із важливою заявою.

Силовики запевнили, що роблять усе можливе заради підтримання належного рівня кібербезпеки, основні заходи вже почали проводити у столиці.

Як відомо, важливі об'єкти розташовані на базі різних суб’єктів кібербезпеки, і саме там відбулися міжнародні кібернавчання, організовані для отримання новітнього європейського досвіду безпеки виборчих процесів в інформаційному та кібернетичному просторі. Другі навчання побудовані за більш складною технологією та передбачають відпрацювання складніших завдань.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Навчання проходили в рамках проекту ЄС "Посилення кібербезпеки в Україні перед виборами" за підтримки Естонського центру Східного партнерства та компанії CybExer Technologies, яка має великий досвід проведення таких навчань.

"Ми вдячні європейським партнерам, зокрема Єврокомісії, яка сприяла організації цих кібернавчань та партнерам, що забезпечили їх технологічно", - підкреслив після завершення навчань т.в.о. Голови СБУ Іван Баканов.

Окрім європейських фахівців беруть участь найкращі спеціалісти СБ України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, кіберполіції, ЦВК, які вдосконалять унікальний досвід протидії хакерам в умовах максимально наближених до реальних за рахунок повністю віртуалізованої інфраструктури. За сценарієм кібернавчань усі учасники діляться на дві групи команд: хакерів та кібербезпеки.

"Ці навчання є прикладом постійного фахового зростання українського безпекового сектору, а СБУ виступила своєрідним модератором, надавши рівну можливість для тренувань фахівців з інших відомств", ‒ наголосив Іван Баканов.

Нагадаємо, українців попередили про небезпеку на воді.

Як повідомляв Знай.ua, українцям розповіли про штрафи за законом про заборону нецензурної лексики.

Також Знай.ua писав, що бізнесмен Ігор Коломойський шокував заявою про те, що війна на Донбасі - це "внутрішній політичний конфлікт".