У липні 2019 року будуть дні, яким не надто зрадіють метеозалежні люди. Хоча у загальному протягом місяця геомагнітна обстановка буде порівняно стабільною. Та все ж не уникнути періодів підвищеної активності магнітного поля Землі.

Так, у липні 2019 року очікується три найбільших і найвпливовіших магнітних бурі. Аби вберегтись від їх можливого негативного впливу, варто знати, коли чекати.

Магнітні бурі
Магнітні бурі

7 липня - перша за місяць активність магнітного поля, очікується буря середньої інтенсивності;

15 липня - очікується найінтенсивніша магнітна буря;

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

29 липня - доволі незначна магнітна буря, яку можуть навіть не відчути метеозалежні люди.

Як відомо, магнітні бурі дуже впливають на самопочуття та настрій - викликають дратівливість, сонливість, чи навпаки - безсоння та раптове погіршення самопочуття загалом. Тому в цей період слід дотримуватися простих порад, аби залишатися в тонусі та мінімізувати негативний вплив:

  • не переїдати;
  • мінімізувати вживання дуже жирної та надто солоної їжі;
  • уникати сильного фізичного навантаження;
  • не вживати алкогольних напоїв та пити менше кави;
  • більше гуляти на свіжому повітрі.

Магнітні бурі впливають на фізичний стан людей. Особливо це відчувають метеочутливі і літні люди. Вагітні жінки і маленькі діти теж потрапляють до зони ризику.

Магнітні бурі
Магнітні бурі

Найбільшої шкоди магнітні бурі приносять серцево-судинній системі, кількість серцевих нападів та інфарктів зростає. У багатьох підвищується артеріальний тиск і зростає ризик тромбозу. А ще під час бур частіше звичайного загострюються будь-які захворювання, включаючи і психічні.

Магнітні бурі
Магнітні бурі

Ті, хто не мають проблем зі здоров'ям, схильні до підвищеної стомлюваності, слабкості, занепаду сил, дратівливості або апатії.

Нагадаємо, вчені виявили зв'язок між втратою нюху і передчасною смертю: все гірше, ніж здається.

Як повідомляв Знай.uа штормове попередження: на Україну рухається страшне, будьте готові.

Також Знай.uа писав, Україну накриють потужні магнітні бурі: календар аномалій.