У четвер, 11 липня, біля будівлі Верховної Ради в Києві проходить мітинг за легалізацію медичного канабісу. На акції зібралися близько сотні активістів.

Про це повідомляє інформаційний портал "Знай.ua" з місця події.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Верховна Рада України у четвер має розглянути законопроект №10-313 "Про забезпечення фундаментального права людини на життя". У ньому йдеться про використання марихуани з медичною метою. Це перший законопроект, що написаний і внесений в український парламент на виконання електронної петиції, яку підписали понад 25 тисяч людей. Його уже тричі мали розглянути у Раді, однак досі цього не сталося.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"Навесні цього року більш ніж 25 тисяч українців підписали петицію про законодавче врегулювання канабісу для потреб медицини науки й для пацієнтів. Після того був розроблений законопроект і відразу під ним підписалися 102 народних депутати. Мова йде про пацієнтів, яким необхідний канабіс як знеболювальне", - нагадала одна з організаторок мітингу.

Також вона зазначила, що тисячам хворим необхідно отримувати ліки на основі канабісу для зменшення болі. Також вони потрібні українським військовим, які повернулися з війни, аби впоратися з посттравматичним синдромом.

"Ми вважаємо і вимагаємо, що люди, які повертаються з війни, мають проходити соціалізацію й мають лікувати посттравматичні розлади. Отже, сьогодні законопроект 10-311 втретє стоїть на розгляді у Верховній Раді. До цього раніше просто не вистачало часу. Ми закликаємо депутатів виконати обов'язок по забезпеченню фундаментального права людини на життя й права лікування препаратами на основі канабісу", - додала активістка.

Зараз під приміщенням Верховної Ради чергують близько ста правоохоронців та пожежників. Активісти принесли банери та плакати із закликами про легалізацію канабісу.

Нагадаємо, що канабіс "направо і наліво": як пройшов "Конопляний марш свободи" в Києві.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що львівські лікарі розповіли, чому ігри з сезонною алергією - не жарти.

Також портал "Знай.ua" писав, що таке кондиціонер влітку - спасіння чи ризик захворіти? Медики відповіли на головне питання українців.