Богдан Кравчук, який є особливим через синдром Дауна, отримав диплом бакалавра історії. Про таку радісну подію повідомила співробітниця Українського інституту національної пам'яті Леся Бондарук.

Вона розповіла про ті труднощі, з якими зіткнулася, коли допомагала Бодану і його мамі - Євгенії Кінах - отримати цей шанс на те, щоб хлопець отримав вищу освіту:

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Пам'ятаю 5 років тому ми з його мамою боролися за його право на вищу освіту. Виявилося, що радянську норму з 70-х років про заборону на вищу освіту людям з особливими потребами можна побороти сучасними підходами до освіти. Велике дякую міністру освіти Сергію Квіту і його заступнику Павлу Полянському, які зрозуміли і підтримали право особливих дітей на вищу освіту".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Леся розповідає, що всі ці 5 років хлопець старанно вчився і відвідував пари. Він навіть деколи був успішнішим, ніж деякі його одногрупники, так як вони могли прогуляти або недовчити, а Богдан розумів всю серйозність того, що з ним відбувається.

"Богдан так любить історію, що він не міг бути іншим і не міг підвести високу довіру до його можливостей. У його успіхах велика допомога Мами - Євгенії Кінах, яка була незмінним асистентом свого улюбленого студента. Дякую декану історичного факультету СНУ та викладачам! Ви чудові професіонали, так добре вчили і були вимогливими і справедливими. А ще дякую багатьом журналістам, які часто писали і знімали сюжети про Богдана. Його приклад - це промінь надії багатьом батькам особливих дітей. Бо відтепер вони знають, що якщо вірити у своїх дітей та розвивати їхні можливості, то мрії збуваються. Я щаслива сьогодні, що причетна до історії освіти Богдана Кравчука. Сподіваюся і молю Бога, що в нашому суспільстві знайдеться для нього робота за фахом, і він зможе самостійно заробляти на життя."

Сьогодні лучанин Богдан Кравчук отримав диплом бакалавра історії!!! Він перший в Україні хлопець з Синдромом Дауна, який...

Geplaatst door Леся Бондарук op Donderdag 11 juli 2019

Нагадаємо, що популярний косметичний бренд Benefit представив свою нову лінійку декоративних засобів для макіяжу. У рекламній кампанії взяла участь британська модель з синдромом Дауна Кейт Грант.

Як повідомляв портал Знай.uа, дев'ять найталановитіших маленьких художників з такими тяжкими діагнозами, як рак, ДЦП, дислексія та інші серйозні ураження життєвоважливих органів, показали свої творчі здобутки за два роки рефлексії.

Також портал Знай.uа писав, що багато хто вважає, що сидром Дауна - це вирок. Однак, герої цієї збірки доводять зворотне. Джеймі Брюер все життя захоплювалася театром і змогла стати актрисою.