Від початку року українська національна валюта зміцнилась. Ця тенденція триває і досі. Однак з другої половини літа ситуація може змінитися. Що вплине на курс долара восени?

Про це розповів економічний експерт Сергій Фурса, - пише "24 канал".

За словами фахівця, сезонні фактори, які завжди тиснули на гривню, проявлять себе і в поточному році.

"Інша справа, що активність іноземців змушує макроекономістів переглядати прогнози курсу гривні на кінець року, і вже ніхто (з людей зі здоровим глуздом) не говорить про курс приблизно 30 гривень за долар. Швидше, ми побачимо гривню в діапазоні 27-28, що ознаменує собою другий рік поспіль зміцнення національної валюти", – припустив Фурса.

Також Фурса додав, що така ситуація сприятиме бажанню людей заробити на ній.

"І важливо розуміти, що чим більше ми говоримо про сезонність, тим більше людей будуть намагатися на ній заробити, а значить з часом вона повинна, фактично, зникнути. Звичайно, за умови, що фінансові ринки продовжать свій розвиток", – додав експерт.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Втім, як зазначив спеціаліст, наразі точні прогнози робити зарано, аже не відомо, на скільки проявлять активність іноземні інвестори, крім того на ситуацію також вплине новостворений уряд в Україні.

Нагадаємо, українцям повідомили про важливі зміни, які відбулись з "Ощадбанком".

Як повідомляв раніше Знай.ua, клієнтів ПриватБанка попередили про нову жахливу грошову аферу.

Також портал Знай.ua писав, що економісти показали, як змінила позиція гривня у світовому рейтингу.