Понад півмільйона заяв подали вступники за перші 5 днів тій частині вступної кампанії-2019. Як відомо, університети почали приймати заяви від бажаючих стати студентами з 1 липня.

Серед вузів, які випускники вибирають найчастіше, 3 столичних і 2 львівських. В Міністерстві освіти і науки повідомили, що станом на 15 липня створено 154332 електронних кабінетів, з них майже 96% активовані.

Вступники подали 504 333 електронні заяви. На основі цього був складений рейтинг 5 вищих навчальних закладів, яких хочуть стати студентами найбільше випускників:

абітурієнти
абітурієнти

Київський національний університет ім. Шевченка - майже 20 тисяч заяв;
Львівський національний університет ім. Франко - майже 19 тисяч;
Київський національний торговельно-економічний університет - трохи більше 17,5 тис;
НТУУ "Київський політехнічний інститут ім. Сікорського"- майже 16,5 тисяч;
НУ "Львівська політехніка" - не більше 15 тисяч.
В цілому на ці університети припадає майже п'ята частина від понад півмільйона заяв - майже 18%.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

студенти
студенти

Варто нагадати, що вступна кампанія-2019 стартувала у липні. З того дня абітурієнти почали реєструвати свої електронні кабінети. Процес подачі заяв до вищих навчальних закладів став активним з 10 липня. Вузи закінчать приймати заяви 16 і 22 липня в 18:00. До 16 липня ті, хто вступає на основі співбесід, творчих конкурсів або вступних іспитів, ще може скористатися своїм шансом стати студентом того чи іншого вишу. А 22 липня закінчиться прийом заяв тих абітурієнтів, які вступають виключно за результатами ЗНО. У цей же день відбудеться оприлюднення рейтингових списків.

Нагадаємо, популярний виш України не отримає жодного бюджетного місця: Супрун постаралася?

Також Знай.ua писав, відомий Харківський вуз обчистили іноземці.