Долар до кінця літа може підвищитися, проте аналітики також прогнозують стабілізацію та зміцнення курсу гривні на ринку.

За словами експертів, долар зараз підійшов до мінімального для цього року курсу валют. Але вже до кінця серпня він може зрости до 26,5 гривень. Про це повідомляє видання "Акценти".

Як пояснив аналітик Володимир Мазуренко, на підвищення курсу долара можуть вплинути критичний імпорт, повернення ПДВ, переклад дивідендів.

У той же час інший експерт Єгор Комов переконує, що підвищення буде лише до 25,7 гривень. За його словами, все безпосередньо залежить від НБУ і "настрою ринку". За прогнозами Комова, Нацбанк не стане скуповувати надлишки, а значить, валюта може зміцнитися.

У свою чергу фінансовий аналітик Вадим Іосуб зазначив, що вибори до ВР не матимуть жодного впливу на зростання або спад долара. Найімовірніше, що валюта буде корелюватися за рахунок дій іноземних інвесторів в ОВДП.

Він також пояснив, що будуть реінвестиції отриманої при погашенні держоблігацій гривні або ж репатрація попередньо купленої валюти. За словами аналітика, швидше за все, українська валюта буде змінюватися в залежності від співпраці з МВФ.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще