Уряд анонсував збільшення зарплат педагогічним працівникам. Однак збільшення витрат на виплату зарплат вчителям необхідно компенсувати скорочення інших видатків держбюджету.

Про це заявили представники Національного банку України, пише "Економічна правда".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Зростання одного з видів витрат має бути компенсовано скороченням інших, нівелюючи можливий додатковий фіскальний імпульс. Втім, для того, щоб врахувати ефекти від можливого перерозподілу видатків бюджету в прогнозі, необхідно побачити всі параметри держбюджету на 2020 рік", — повідомили в Нацбанку.

гроші

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Також в НБУ підкреслили, що це можливо буде здійснити лише тоді, коли сформується в Україні новий уряд після парламентських виборів.

"Національний банк очікує виваженої фіскальної політики, яка буде обумовлена необхідністю погашення значних обсягів державного боргу в наступних роках", — розповіли в Нацбанку.

педагогічний колектив

До слова, уряд анонсував підвищення мінімальної зарплатні до 5500 грн. Але ці зміни відбудуться лише ц наступному році. Відповідно, з підвищенням мінімалки зростуть і ініші соцвипати, у тому числі і пенсії.

Нагадаємо, українцям піднімуть мінімальні виплати. Хто та скільки отримає.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали про податки. Скільки та за що заплатять у липны 2019.

Також Знай.ua писав про те, що українцям повністю перерахують виплати.