Державному Ощадбанку Київський апеляційний суд дозволив виконати рішення Арбітражного трибуналу в Парижі на отримання банком компенсації від Росії за втрачені в результаті анексії Криму активи. Відповідне рішення суду опубліковано в судовому реєстрі.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Суд відкрив справу 2 травня 2019. Тоді позов подали представники державного Ощадбанку. Вони вимагали від Росії виконати рішення арбітражу, зокрема шляхом конфіскації майна країни на території України.

Арбітражного суду в Парижі ухвалив рішення про стягнення на користь Ощадбанку 1,3 мільярда доларів з Росії за анексію Криму ще 26 листопада. При цьому у банку зазначили, що активи з РФ планують стягнути трьома способами: шляхом конфіскації майна, шляхом прощення боргів Ощадбанку перед Росією та переоформлення заборгованості інших країн перед Росією на Ощадбанк.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, Ощадбанк перетворили на Приватне акціонерне товариство.

Як повідомляв Знай. ua, ПриватБанк ввів комісію за переказ грошей з картки.

Також Знай. ua писав, як новий уряд вплине на поведінку долара.