Виплачуватися субсидії та пільги згідно з новим законом, розповіли працівники соціального захисту населення.

В першу чергу, всі власники квартир у багатоквартирних будинках повинні до 1 травня 2020 року укласти новий договір про надання як комунальних, так і житлових послуг.

Що стосується пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг які передбачені законодавством, то вже з 1 січня 2019 року вони почнуть виплачуються споживачам живими грошима у Порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Тому, одержувачі житлових субсидій та пільг тепер можуть самостійно вибрати одну з форм виплати пільг і субсидій: безготівкову (яка використовується за замовчуванням) або готівкову. Отже, згіно нововведеням, щоб поміняти форму виплат на готівкову, треба обов'язково звернутися із заявою в органи соціального захисту населення.

- Уряд встановлює граничну норму витрат на управління житлом громадян, які відповідно до законодавства мають пільги або користуються субсидією на оплату житлово-комунальних послуг (п. 3 ч. 1 ст. 4 Закону), – відзначають фахівці.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Тому, розмір внесків на управління будинком не може перевищувати відповідні норми. З цього виплива, якщо збори співвласників виявить бажання, наприклад, утримувати будинок за велику суму грошей, то за тих мешканців, які не зможуть сплатити (пільговики), повинні своїми великими внесками покривати інші співвласники.