Зазвичай після 50 років у людей сходять нанівець деякі фізичні і розумові здібності, не більш ніж міф. Непрвда, тому, що ці негативні стереотипи, пов'язані зі старінням, нам нав'язуються з екранів телевізорів, ця тематика простежується в сучасній світі.

Літні люди перестають вчитися

Справедливість цього твердження полягає лише в тому, що з роками у людини трохи зменшується здатність дуже швидко обробляти інформацію, але про повне припинення процесу навчання мова взагалі не ведеться. Словниковий запас, професійні знання і досвід тільки закріплюються до другої половини життя. Поліпшити роботу мозку людина може, зробивши деякі дії. Наприклад, включення в свій раціон корисних продуктів і тренування мозку зазвичай за допомогою запам'ятовування текстів.

В різних містах країни працюють університети для людей третього віку. Тому, бабусі і дідусі охоче їх відвідують. Там вони можуть знайомитись ближче, наприклад з сучасними технологіями також налагоджують спілкування один з одним, що дивним чином позначається на мозкової активності.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У літніх людей розвивається слабоумство

Так, останнім часом лікарі все частіше і частіше діагностувати такі захворювання у молодих людей. Тому, недоумство не тільки старечої проблемою. За статистикою в світі тільки вісім відсотків людей старше 65 років, що страждають хворобою Альцгеймера.

Якщо ви – людина середнього віку і не раз помічаєте, що починаєте щось по трохи забувати або здійснювати неконтрольовані дії, розслабтеся. Причина, швидше за все, полягає в тому, що ви відволікаєтеся на інші, більш важливі проблеми. І це, як запевняють фахівці, - нормально.

Старі люди – слабкі

Звісно, з роками Кістки стають більш крихкими, а маса тіла в деяких випадках зменшується або навпаки. Ці явища в більшій мірі пов'язані з меншою активністю, але не зі старінням, як таким. Світ знає чимало людей, які у свої 90 продовжують тренуватися, займатися йогою, подорожувати по світу. Вони навіть ведуть блоги в соціальних мережах і залишаються прикладом для багатьох.

Доведено вченими, що літні жінки, які починають тренуватися у віці 60-70 років, здатні наростити такі ж м'язи, як і сорокарічні дами. Правда радять, навантаження в цих випадках необхідно контролювати.

Люди які почали менше рухатись, досягаючи віку 80 років, втрачають близько 30 відсотків м'язового волокна. Тому цю втрату потрібно компенсувати, виконуючи вправи. Якщо ви не хочете, щоб у старості ваші м'язи ослабли, почніть відвідувати спортзал вже зараз. Або, хоча б, більше ходіть, займайтеся йогою вдома, танцюйте. При цьому будьте впевнені в тому, що старіння – це не найголовніша причина в'ялих м'язів.