Спеціальний загін Служби безпеки України спільно з Військовою прокуратурою затримали російський танкер NEYMA. Відомо, що це судно блокувало українські військові кораблі в Керченській протоці. Соцмережі просто вибухнули через таку новину.

Деякі з користувачів припускають, що це план Путіна з визволення моряків, а деякі просто вітають СБУ з успішною операцією.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Арешт танкера з екіпажем, який блокував наші кораблі, причому перейменованого і перефарбованого, – це взагалі супер. Молодці. Так тримати й далі. Росіяни розуміють тільки силу і волю. Радий, що у нового керівництва СБУ вони є", – написав журналіст Айдер Муждабаєв.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"І так буде з кожним – Хороша робота Одеського загону Морської охорони, СБУ та Військової прокуратури Південного регіону. Затримано в Ізмаїлі ввечері 24-07-2019… Чого він туди пішов? – Самі дивуємося. Мабуть, в РФ не думають, що кожен крок окупантів в Криму моніториться", – написав головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

Зазначимо, що Росія відреагувала на затримання Україною російського танкера. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Росії.

"З’ясовуємо обставини події для застосування адекватних заходів. Якщо йдеться про захоплення росіян в заручники, це буде кваліфіковано як грубе порушення міжнародного права і наслідки не змусять себе чекати", — заявили у Міністерстві закордонних справ Росії.

Нагадаємо, СБУ затримала російський корабель: перші подробиці спецоперації.

Як повідомляв Знай.uа, російських моряків, яких затримали на танкері в порту Ізмаїла, відпустили.

Знай.uа писав, Росія здійснила атаку на два танкери в Оманській затоці. Один з них, Front Altair, був найнятий для перевезення тайванської нафтовою компанією CPC Corp, але йшов під прапором Норвегії.