Національне антикорупційне бюро (НАБУ) спільно з Генпрокуратурою проводить обшуки у голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, судді Євгенія Аблова, Ігоря Погрібниченко, Ігоря Качура та Руслана Арсірія. Обшуки тривають з 11 ранку.

Зараз в будівлю суду не пускають журналістів, не випускають суддів та апарат суду, а адвокатів суддів пускають по черзі, повідомляють журналісти Bihus.Info з будівлі суду.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Арсірія, обшук проводять у рамках об'єднаної справи щодо законності повноважень голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Коз'якова, його заступника Станіслава Щотки та інших членів ВККС.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Обшуки проводяться у справі про можливе незаконне втручання керівництва та суддів ОАСК у розгляд справ та роботу інших органів влади. Це втручання було зафіксоване у розслідуванні заборони судом мітингів під час Майдану.

НАБУ
НАБУ

Зазначимо, що Окружний адміністративний суд міста Києва 15 травня 2019 року визнав відсутність їхніх повноважень. Але у ВККС заявили про незгоду, вважаючи, що Коз'яков і Щотка мають виконувати обов'язки до 5 грудня 2020 року.

Нагадаємо, що вибори до Ради: майбутнє Порошенка показали одним відео, спрацював закон бумеранга.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ляшко напоровся на свої ж вила після скандалу із Зеленським: Богуцька розповіла, що чекає на "трьох відсоткових радикалів".

Також портал Знай.uа писав про замах на Порошенка: у мережі з'явилося відео атаки на екс-президента під крики "Ганьба".