Народний депутат, заступник голови облради в Запорізькій області оскандалився постом про те, що жінки в коротких спідницях - "дешеві повії", а "королеви" повинні прикривати своє тіло. До всього, чиновник - головний з гендерної рівності в області.

У п'ятницю, 26 липня, голова обласної організації партії "Самопоміч", заступник голови облради і уповноважений з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання і протидії насильству за гендерною ознакою в Запорізькій області Владислав Марченко опублікував на своїй сторінці в соцмережі пост, змістом якого є об'єктивація. Про це повідомляє місцеве видання 061.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Щоправда, нардеп навів не свої роздуми з цього приводу, а процитував невідомого автора, зміст висловлювання якого в тому, що одяг жінки є мірилом її життєвих цінностей, і коротке вбрання – ознака "дешевої проститутки".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Подібні жарти з боку можновладців виправдовують насильство. Адже це не що інше, як "віктімблеймінг" - звинувачення жертви, коли відповідальність за злочин перекладається на постраждалу, стверджуючи, що саме її дії привели до цього злочину.

Про це написала Наталія Лобач, регіональна представниця організації "Amnesty International", а також координаторка запорізького представництва "Інсайт".

"Це така типова об'єктивація. Це підвищення самооцінки чоловіка за рахунок того, що він видає певні ролі жінці. При тому, що в його уяві жінка і все, що вона робить - виключно для нього. Тобто якщо вона вдягається таким чином (як йому здається, "розв'язним"), то це йому має щось сказати. А те, що взагалі жінка має свою думку, має своє бачення і вдягається, як їй подобається, це взагалі не враховується. А послання на якісь цитати - це ще й певне таке перекладання відповідальності: це не я об'єктивацією займаюся, це просто підписуюсь під словами якогось "вєлікого".

Чому об'єктивація - це погано? Об'єктивація - це коли жінку сприймають не як людину, а як об'єкт. Як предмет або як тваринку, або як дитину - тобто ти вище і ти говориш жінці, що їй треба робити, ти суб'єкт (визначаєш, як має бути). А вона (жінка) не вирішує, вона має дослухатися до того, що скаже "мудрий мужчина". Таке ставлення легалізує насилля", - зазначила представниця організації "Amnesty International.

Варто зазначити, що це далеко не перший подібний "випад" нардепа. Він заявляв, що відстоювати "свої Божі інтереси" і боротися з ЛГБТ можна за прикладом Уганди. Марченко описав законодавчий досвід країни "третього світу" по відношенню до ЛГБТ: "... показує, що в сучасному світі можливо відстоювати свої Божі інтереси, незважаючи на опір нового світового порядку". До слова, Уганда наполягає на тому, що рот для їжі , а не для сексу.

Цей пост Марченка висміяли в програмі Майкла Щура:

Нагадаємо, в Україні почав діяти закон, згідно з яким правоохоронці зможуть швидко вирішувати проблему домашнього насильства.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені з'ясували, як сексизм впливає на жіноче здоров'я

Також Знай.ua писав, гендерна нерівність все ще залишається серйозною проблемою навіть у відносно "благополучних" країнах