У п'ятницю, 26 липня в кожному ВНЗ були опубліковані списки рекомендованих до зарахування на бюджет. До 31 липня студенти повинні віднести оригінали документів, а імена вступників перерахують у спеціальних указах навчальних закладів і тільки тоді вступники перейдуть в розряд першокурсників, передає "Страна".

Що робити

Вступна кампанія  2019
Вступна кампанія 2019

Якщо вступник рекомендований (відповідний запис про це з'явиться в особистому електронному кабінеті), то до 18:00 31 липня він повинен принести до приймальної комісії обраного ВНЗ такі документи:

- копію документа, що посвідчує особу

- оригінал документа про освіту з додатком

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

- копію військово-облікового документа (для хлопчиків)

- сертифікат ЗНО

- 4 кольорових фото розміром 3*4 см

- а також інші документи, якщо вони передбачені правилами прийому навчального закладу.

Вступ-2019
Вступ-2019

Якщо ви все зробили правильно, то до 12:00 1 серпня в електронному кабінеті статус заяви змінюється на "Включено до наказу", тобто ВНЗ видає указ про зарахування.

Якщо абітурієнт не виконав умов (не відніс документи, віддавши перевагу іншому ВНЗ, не подав весь перелік паперів тощо), то статус зміниться на "Виключено із списку рекомендованих".

Нагадаємо, як подати електронну заяву, і збільшити шанси вступу на бюджет.

Як повідомляв Знай.uа, Міносвіти приготувало абітурієнтам "сюрприз".

Також Знай.uа писав, новий закон дозволить не ходити до школи.