26 липня відбувся поділ бюджетних місць в українських вузах за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення.

Рекомендації на бюджет отримали 60 354 абітурієнта на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного й фармацевтичного спрямування). Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіти України.

Повідомляється, що в електронних кабінетах почали з'являтися рекомендації на бюджет (орієнтовно з 16 год).

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У тих абітурієнтів, які отримали рекомендацію, навпроти однієї з заяв статус зміниться на "Рекомендований до зарахування". Рекомендація надається лише на одне бюджетне місце, за однією заявою", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Однак в МОН поставили жорстку умову вступникам на бюджет – їм потрібно до 18 години 31 липня виконати вимоги до зарахування та особисто принести до вузу оригінали документів.

Зокрема:
- копію документа, що посвідчує особу;
- оригінал документа про освіту та додаток до нього;
- копію військово-облікового документа (крім випадків, передбачених законодавством);
- сертифікати ЗНО;
- 4 кольорові фотографії 3Х4;
- інші документи, передбачені Правилами прийому конкретного закладу.

Якщо абітурієнт не виконає ці вимоги, то його рекомендація на бюджет анулюється, а заява набуде статусу "Виключено зі списку рекомендованих".

Крім того, в МОН повідомили, що до 9 серпня триватиме перевід на вакантні місця бюджету - це будуть ті місця, правом вступу на які не скористалися рекомендовані на них абітурієнти. Однак принести документи, що підтверджують право на перевід, вступник повинен не пізніше 6 серпня.

За всіма спеціальностями право на перевід мають ті абітурієнти, у кого є передбачені законом пільги. Крім того, для переводу на бюджетні місця вступники попередньо обов'язково повинні бути зараховані на контракт.

Нагадаємо, які виші найбільш популярні серед абітурієнтів

Як повідомляв портал Знай.ua, Міносвіти приготувало абітурієнтам "сюрприз"

Також Знай.ua писав, новий закон дозволить не ходити до школи