Окупаційна влада Росії планує побудувати новий СІЗО в анексованому Криму. Новий слідчий ізолятор має бути розрахований на 1,5 місць, його спорудження обійдеться окупантам близько трьох мільйонів рублів.

СІЗО будуватимуть в Сімферопольському районі. Відповідна інформація з’явилася на російському сайті державних закупівель, пише видання Крим.Реаліі.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Будівництво проводитиметься в два етапи. Спочатку спорудять об'єкт на 1 тисячу місць площею близько 40,8 тисяч кв.м.. м, а потім - на 500 місць, орієнтовною площею - близько 13,6 тисяч кв.м.. метрів.

На новий ізолятор, за даними держзакупівель, витратять 3 млн рублів. Кошти будуть виділяти з федерального бюджету.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Зазначимо, що "проблема" переповнення слідчих ізоляторів виникла в Криму після початку російської окупації в 2014 році.

Відтоді на півострові почалися масові переслідування і арешти кримських татар, українських активістів і всіх, хто засуджує дії окупантів і не йде на співпрацю. Єдиний ізолятор в Криму розташований в Сімферополі.

Нагадаємо, Росія хоче використовувати півострів Крим, який вона незаконно окупувала, як військову базу, а також "у своїх геополітичних цілях".

Як повідомляв портал Знай.ua, Росія раптово визнала півострів Україною

Також Знай.ua писав, Чехія поставила на місце прихильників анексії Криму