День соні у Фінляндії (День семи отроків Ефеських)

Ця традиція прийшла до Фінляндії в Середньовіччі. Вона відноситься до легенди про 7 християн, які проспали 200 років у печері, намагаючись врятуватися від гніву римського імператора. Є повір'я, що ті, хто проспить сьогодні довше звичайного, той теж засне на 200 років. Хоча це сумна легенда, але свято стало оригінальним заходом. За традицією, герой дня – самий ледачий житель міста, соня, якому надають заряд бадьорості, привселюдно кидаючи в води морської гавані.

Цю людину вибирають заздалегідь, але ім'я його ще довго невідомо. Вранці в 7, його накривають ковдрою і виводять на пристань, де скидають у Фінську затоку. Тільки після того, як соня вибереться, його можуть побачити. Далі свято проходить на центральній площі до самого вечора.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Дні Середньовіччя в Сан-Марино

Це етнічний фестиваль, за допомогою якого можна перенестися в минуле. Щороку його влаштовують в кінці липня на три дні. Республіка Сан-Марино вважається найстарішою республікою в світі і тут до сих пір діє конституція 1600 року, але вона все одно є зразком демократії.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У місті починається справжній театр: грають музиканти, звучать фанфари й барабани, по місту йдуть актори, жонглери і акробати, публіка радіє пересувному спектаклю. Жителі теж переодягаються в костюми середньовіччя, влаштовують змагання прапороносців, різні ігри, змагаються у стрільбі з луків. У крамницях можна купити різні сувеніри, взяти участь у майстер-класах. Ще в рамках фестивалю щовечора проводять шоу та концерти.

Православні свята:

  • Апостола від 70-ти Акіли.
  • Преподобного Нікодима Святогорця.
  • Святкування Єлисаветградської ікони Божої Матері.

День Акіли, Дозори

Акіла, пам'ять якого звершується в цей день, був апостол від сімидесяти. На Русі в цей день годили Польовому, який був господарем поля. На останній шпальті жнив залишали горщик каші і пучок жита. Так обряд робили, щоб у наступному році був хороший урожай. Як раз після довгих гроз і дощів добре росли гриби. Дітей, які не були зайняті на польових роботах, відправляли в ліс, а дорослі займалися сінокосом і збиранням врожаю.

Народні прикмети на 27 липня

Іменини в цей день

Акіла, Іван, Іраклій, Костянтин, Микола, Петро, Степан, Федір

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.