У цей день церква згадує апостола від сімдесяти Акілу. Інші назви свята: «Дозори», «Кочанник». В цей день ввечері після страдного дня селянки пов'язували на голову джгут із соломи — і тяжкість від голови відливала. Житня соломка жницям силу давала. З 27 липня починали нав'язуватися качани капусти (звідси пішла третє назва дня — Кочанник). Також вважалось, що це день Стефана Чудотворця.

Акіла, за походженням іудей, народився у місті Понте, але довго жив у Римі, поки не був вигнаний звідти за велінням імператора Клавдія. Коли Акіла оселився в Коринфі з дружиною Прісциллою, то познайомився з Павлом. Потім апостол допоміг обом з подружжя звернутися в християнство. Подружжя проводили в своєму будинку богослужіння і допомагали апостолу Павлу.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чого не можна робити 27 липня

В цей день слід уникати високих дерев, особливо берез, сосон, дубів і ялин. При грозі не виходьте з дому, бо блискавка може вдарити у вас. А якщо в полі зустрінете тварин, дітей або птахів, остерігайтеся. Вважається, що це може бути нечисть, яка спеціально перетворюється в інших істот, щоб напакостити.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Народні прикмети на 27 липня

Приказки і прикмети

  • Якщо до 27 липня листя починають червоніти на деревах, – прикмета, що буде хороший урожай грибів.
  • Яскраво-червоне сонце на заході в день Стефана Чудотворця, – значить, очікуються опади.
  • Теплу осінь обіцяє суха погода в цей день.
  • Якщо дощить 27 липня, – за прикметами, ще сім днів будуть зливи.
  • Погожі деньки передбачають чайки, що плавають у водоймі.
  • Прикмети кажуть, що на Стефана – 27 липня можна вирушати в дальню поїздку – вона буде вдалою.
  • Народжені в цей день – хороші психологи, вони вміють до всіх ключик підібрати. У них багато друзів.

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.