Представник Президента в Кабінеті Міністрів Андрій Герус заявив, що зараз уряд працює над новим проектом, зо стосується субсидій. Скоро укранці оформлятимуть пільги для оплати комуналки за новими правилами.

Про це Герус повідомив у пості на своїй сторінці в Facebook.

лічильник

"Вчора Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою ввів спеціальне мито на імпорт з Російської Федерації дизельного палива (трубопровідним транспортом) та скрапленого газу… Український бюджет додатково отримає близько 2 млрд грн на рік. На мою думку, ці кошти необхідно спрямувати на розширення програми субсидій для малозабезпечених верств населення", – йдеться у повідомленні.

лічильник

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як зазначив прездставник глави держави, додатково щонайменше від оного до півтора мільйона незабезпечених родин обгрунтовано мають право на отимання допомоги від держави на сплату за компослуги. Тому наразі Кабмін розробляє відповідні зміни до правил отримання субсидій.

До відома:

  • За станом на січень 2018 р. пільгами на оплату комунаки користувалося близько 6,9 млн домогосподарств.
  • За станом на січень цього року р. кількість одержувачів субсидій скоротилась до 3,6 млн домогосподарств.
  • Середній розмір призначеної субсидії на одну сім'ю у травні 2019 порівняно з травнем минулого року зменшився на 45,5% – до 91,8 гривні.
  • Українці мають право вибирати, що їм вигідніше користуватися в опалювальний сезон – спеціальними пільгами або субсидією.

Нагадаємо, в уряді пообіцяли підняти мінімальну зарплатню до 5500 грн, але це станеться не раніше, ніж через рік.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали правила оформлення субсидій влітку та хто втратить шанс на знижку на наступний опалювальний період.

Також Знай.ua писав про те, що стало відомо, скільки українських громадян виїхало до США у пошуках кращого життя.