У неділю, 28 липня, відбувся історичний момент - новостворена автокефальна ПЦУ вперше провела свою Хресну ходу до 1031-річчя Хрещення Руси-України.

У богослужінні та хресній ході з нагоди Дня Хрещення Русі в Софійському соборі взяв участь лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко.

Олег Ляшко бадьоро привітався до людей і побажав їм міцного здоров'я. Він підкреслив важливість створення саме "своєї церкви".

Вранці Митрополит Епіфаній вперше очолив богослужіння з нагоди Дня хрещення України-Руси як предстоятель Православної церкви України. Служба пройшла у Софіївському соборі в Києві.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Читайте Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Синод

Слід відзначити, що на події був також присутній голова делегації Константинопольського патріархату в Україні митрополит Гальський Еммануїл.

За словами очевидців, Олег Ляшко разом із вірянами взяв участь у божественній літургії на території Софії Київської, та пройшовся із тисячами православних до Володимирівської гірки. Лідер Радикальної партії привітав українців зі святом та подякував всім захисникам країни.

Нагадаємо, справжнє обличчя Росії: московський піп відкрито заявив, що саморозвиток небезпечніше алкоголізму.

Як повідомляв Знай.ua, Епіфаній вразив цифрами: скільки приходів московського патріархату перейшли до ПЦУ.

Також Знай.ua писав, що у ПЦУ різко відреагували на зв'язок Філарета з Росією.