Цього року літо в Україні досить аномальне й відзначається високими температурами. Причиною цього є глобальне потепління, яке у найближчі 30 років спровокує невідворотні зміни клімату. Так, на 2 градуси Цельсію підвищиться річна температура.

Такого висновку дійшли вчені технічного університету Цюріха, що у Швейцарії.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Вони провели дослідження й встановили, що максимальна температура влітку зросте на 5,5 °С і 6,1 °С при середньому зростанні річної температури в 3 і 2,9 градуса відповідно. Ці зміни відчує населення близько 520-ти міст Землі.

Глобальне потепління
Глобальне потепління

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Згідно з оприлюдненою нещодавно доповіддю, найбільш помітні зміни відбудуться в північних широтах. У країнах Західної й Північної Європи середня річна температура зросте на 3,5 °С, а зимова — на 4,7 °С. До 2050 року в Лондоні в розпалі літа буде так само спекотно, як в Барселоні. У Ріо-де-Жанейро взимку буде відчуватися як у Гавані, а в Києві спека буде порівнянна зі столицею Австралії.

Однак ще гіршою ситуація буде в екваторіальних районах планети, де підвищення температури створить нестерпні для життя умови. Тут очікується зростання температури в середньому на 4-6 °С. Таким чином, в Індії середня річна температура становитиме від +40 °С до +46 °С, в Бразилії в жаркий період буде від +36 °С до +42 °С, в Індонезії — від +38 °С до +40 °С.

глобальне потепління
глобальне потепління

Найгірше те, що, на думку вчених, зупинити цей процес не вдасться ніяк, усі зміни клімату вже невідворотні. Деякі ж вчені вважають, що покращити ситуацію з екологією можливо, але далеко не всі країни готові до цього.

Нагадаємо, шалена спека змусить українців мріяти про Північний полюс: врятуються одиниці.

Як повідомляв Знай. ua, зима близько: синоптики прогнозують заморозки на серпень, українцям час діставати светри.

Також портал Знай. ua писав, як пережити спеку з допомогою корисних порад фахівців.