Батьки зазвичай думають, що якщо їхня дитина чиста з голови до ніг і часто миє руки, то він захищений від мікробів і буде більш здоровим. Тому лікар Комаровський підкреслює, що зайва чистота заважає людям, особливо в дитинстві. Отже, за словами доктора та кандидата медичних наук, імунітет дітей готовий щодня зустрічатися з величезною кількістю бактерій і вірусів.

Педіатр стверджує, що мами, які плутають чистоту і стерильність, можуть тільки нашкодити формуванню імунітету у своїх малюків. Своєю стерильністю батики зіпсують все, що закладено природою.

Отже, якщо дитина живе в абсолютній чистоті, його імунна система недоотримує навантаження і починає реагувати на те, що в зазвичай вона реагувати не повинна.

"Діти від природи готові зустрічатися кожен день з величезною кількістю вірусів і бактерій. Імунна система до цього готова ", - написав Комаровський у своєму Instagram.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще