згідно з численними зверненнями громадян України в Пенсійний фонд, його управління вирішило уточнити порядок отримання пенсійного посвідчення.

В першу чергу, в фонді говорять про наявність так званого «Порядку обліку, зберігання, оформлення та видачі пенсійних посвідчень в Пенсійному фонді України та його органах».

передбачає видачу територіальними органами Пенсійного фонду (ПФУ) всім пенсіонерам України посвідчення. Без цього посвідчення неможливо призначення пенсії.

Цей документ роблять безкоштовно, і видаються особисто самому пенсіонерові. В окремих випадках це може бути особа, яка виступає від імені пенсіонера і має нотаріально завірену довіреність.

Перед отриманням цього документа пенсіонер повинен подати в територіальний орган ПФУ заяву, копії паспорта, индикационного коду, а також документів, які припускають пільг, якщо такі є.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

тому випадку, якщо пенсіонер неповнолітня або недієздатна особа, то його представником виступають батьки, опікуни або піклувальники. Вони отримують посвідчення замість пенсіонера після пред'явлення паспорта і необхідних документів. Після цієї процедури документ їм видають під розпис у журналі обліку пенсійних посвідчень.

Крім того, якщо пенсійне посвідчення втрачено або пройшло в непридатність, пенсіонер повинен зробити заяву в територіальні органи ПФУ, дублікат цього документа буде виданий у руки пенсіонера.

Зараз українці виходять на пенсію у віці 60−65 років. Наприклад, ті, у кого тільки 15 років стажу зможуть отримувати пенсію лише в 65 років, а громадяни, які мають достатній страховий стаж в 60 років. У надалі вимоги до мінімального стажу будуть збільшуватися і до 2028 році складуть 35 років. Правда, такі зміни не у всіх викликають оптимізм. Адже навіть якщо до необхідної мінімальної норми стажу (в 2019 році — це 26 років) не вистачає кілька місяців українцям не варто розраховувати на отримання пенсії.

Нагадаємо, НАБУ, прокуратури та ДБР починається сафарі.


Як повідомляв раніше Знай.uа, колишній чоловік Ані Лорак зустрівся зі своєю коханою мамою.


Також Знай.uа писав про те, що глава штабу партії Зеленського "Слуга народу" Олександр Корнієнко поділився планами команди провести адміністративну реформу, в результаті якої будуть укрупнені райони і введений інститут префектів.