Міжнародний день дружби

Цей день встановила Генасамблея ООН 3 травня 2011 року. З цього дня його щороку відзначають 30 липня. Своєю резолюцією ООН запропонували державним структурам, регіональним і міжнародним організаціям відзначати Міжнародний день дружби у відповідності з культурними традиціями країн, організовувати заходи, які можуть посприяти заохоченню діалогу між цивілізаціями, солідарності, примирення і взаєморозуміння. Також підкреслюють важливість цієї дати, щоб зміцнити дружні стосунки між народами. Тому багато країн проводять заходи, які пов'язані з пропагандою толерантного ставлення та дружби.

Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми

Цей день проголосила Генасамблея ООН у 2013 році, щоб підвищити обізнаність громадськості про жертви торгівлі людьми, щоб заохотити і захистити їхні права. Це серйозний злочин, що також є грубим порушенням прав людини. Щороку тисячі жінок, дітей і чоловіків потрапляють до торговців людьми у своїй країні і за кордоном. Незалежно від країни багато людей все ще страждають від торгівлі людьми. Найбільше уваги приділяють реабілітації жертв сексуальної експлуатації і тих людей, які постраждали від насильницького вилучення органів.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

День мучеників революції на Кубі

Цей день оголосила Рада Міністрів 26 липня 1959 року в 5 годині 15 хвилин ранку. Дату вибрали на честь загиблих революціонерів в революційних боях. Їхні імена знає кожен кубинець: Фран Паіс Гарсія (йому було всього 22 роки), Рауль Пухоль, Рене Рамос Латоур. Вони були вбиті на вулицях Сантьяго-де-Куба.

Православні свята:

  • Святкування Святогірської ікони Божої Матері.
  • Великомучениці Марини (Маргарити).

Марина з Лазарем

У цей день вшановують двох святих — Маргариту Антиохійську (вона ж — православна свята Марина) і Лазаря Галісійського. На Русі це був час блискавиць, блискавок і дощу без грому. Вони віщували пожежі і погіршували зір, тому на них забороняли дивитися. Зорі з лазорями, блакитні спалахи блискавиць, насправді є відблисками далеких гроз. Але в народі для цього явища була легенда. Колись жила морська царівна марина, яка втекла з покоїв Морського царя, свого батька, на землю. І щороку в день народження батько згадує про неї і гнівається, так і з'являються на небі його вогненні стріли.

Народні прикмети на 30 липня

Іменини в цей день

Вероніка, Лазар, Леонід, Маргарита, Марина

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.