У понеділок, 29 липня, відбулося перше судове засідання за вбивства бердянського активіста і ветерана АТО Віталія Олешка "Сармата". При цьому двоє з трьох суддів відразу ж взяли самовідвід.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Перше судове засідання по справі відбулося у Бердянському районному суді над ймовірними організаторами вбивства "Сармата" – Михайлом Сигидой, Євгеном Бродським, Власюком Віктором і виконавцями.

Підозрюються Артем Матюшин, Володимир Обухів, Ломако Микола та Максим Владимиринков.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Справу розглядає колегія суддів – судді Кошова і Дубровська взяли самовідвід. Причиною стало розгляд інших справ, які пов'язані з Витаем Олешко в іншому випадку – чоловік судді займався налаштуванням електропостачання в готелі, який належить родині вбитого "Сармата".

При цьому побратими вбитого "Сармата" пов'язують самовідводи з можливим тиском на суддів. Тепер автоматична система може визначити інших суддів, які будуть вести процес.

Раніше повідомлялося, що поліція затримала одного з замовників вбивства відомого активіста і екс-АТОшника Віталія Олешко з позивним "Сармат", якого вбили 31 липня 2018 року в Бердянську.

"Учора при спробі перетнути кордон у міжнародному аеропорту "Харків" співробітниками кримінальної поліції був затриманий житель Дніпра, який обґрунтовано підозрюється і є одним із замовників вбивства громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешко, який був убитий 31.07.2018 року в Бердянську", - написав Аброськін.

Нагадаємо, в аеропорту спіймали одного із замовників вбивства Сармату.

Як повідомляв Знай. ua, поліція згадала про двох нардепів-свідків у справі вбивства Сармату.

Також Знай. ua писав, що у Львові схопили передбачуваного організатора вбивства Сармату, переховувався 5 місяців.