Українська контррозвідка затримала колишнього офіцера української міліції, який працював на Росію. ФСБ Росії намагалася впровадити свого українського агента в ізраїльський Моссад. Оприлюднено доказ того, що ФСБ Росії намагається проникнути не тільки в українські, а й в ізраїльські спецслужби.

Контррозвідка затримала агента, який працював на країну-агресорку і, водночас, по завданню ФСБ, намагався влаштуватися в Моссад.

Він мешкав у Кременчуці Полтавської області. Як йдеться у сюжеті ТСН, агент країни-агресора з позивним "Дементій" став працювати на РФ з початку бойових дій на Донбасі.

"Я до затримання був готовий. Я ж, бачите, опору не чинив. Не бився головою об стіну, не валявся в істериці. Я до цього морально був готовий", – розповів він.

У квартирі агента знайшли багато файлів з секретною інформацією про українських військовослужбовців. Як з'ясували слідчі, саме "Дементій" здав ФСБшникам українця Ігоря Кияшко, якого в Росії засудили на вісім років.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також виявили заяву про бажання нібито добровільно допомагати ізраїльській розвідці. За вказівкою ФСБшных кураторів, він відправив його на сайт "Моссад".

Читай Знай.ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Сказали відправити текст. Я такий-то і такий-то, офіцер поліції, ім'я, прізвище, готовий до співпраці з вами в кримінальному середовищі. Я заповнив і надіслав. Отримав відповідь, що їм потрібні люди, які знають іврит", – розповів чоловік.

Відомо, що мешканця Кременчука завербували нинішні підполковники ФСБ, колишні українські силовики – Микола Путінцев і Кирило Симагин.

Вони влаштували колишньому міліціонерові "пастку" на кримському узбережжі. Там офіцер закрутив роман з жінкою, підставною особою. Йому запропонували альтернативу: термін в російській в'язниці або робота на ФСБ. Агент зробив вибір: працювати на ворога і отримувати чималі гонорари.

Нагадаємо, розстріл бізнесмена в Харкові: копи знайшли несподівані кінці, у вбивстві замішаний шпигун Путіна.

Як повідомляв портал "Знай.uа" харківські копи носилися за мавпами по всьому місту, погони в милі: "Втеча з Шоушенка" потрапила на відео

Також "Знай.uа" писав, що на Харківщині накрили мерзотну схему, розпил - мільйони: Зеленський нагрянув не дарма.