Стало відомо, що кількість українців, які перебувають на постійному працевлаштуванні за кордоном становить 3,2 мільйона, тобто 18% економічно активного населення країни.

Про це повідомляється в Макроекономічному огляді Міністерства фінансів України за липень 2019 році.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як повідомляється в Мінфіні, у відтоку робочої сили з країни є і свої плюси: в самій Україні безробіття значно скоротилася.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Таким чином, у червні нинішнього року кількість незайнятих впало на 5,5%, а число безробітних, які претендували на 1 вакансію, скоротилося до трьох осіб. Це найнижчий показник за останні роки.

До того ж, на тлі трудової міграції в Мінфіні побачили також і другий плюс – зростання заробітної плати в Україні. Таким чином, в травні цього року порівняно з попереднім місяцем оклади почали збільшуватися в середньому на 7%, адже роботодавці змушені боротися за робочу силу з іноземними компаніями.

Нагадаємо, що смерть "зловила" українських заробітчан в гонитві за кращим життям.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям набридло бути заробітчанами, вони знайшли дещо цікавіше.

Також портал Знай.ua писав, що заробітчанам влаштували масову облаву, копи витрясли всіх.