Роботодавці можуть підвищити зарплату в липні тим працівникам, у яких вона індексувалася в січні 2019 року. Про це пише finance.ua.

Так, при перерахуванні зарплати необхідно керуватися нормами п. 5 "Порядку проведення індексації грошових доходів населення", затвердженого постановою КМУ №1078 від 17.07.2003 року.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Крім того, визначити, хто саме може розраховувати на підвищення зарплати в липні 2019 року, допоможуть кілька правил.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Індексація проводиться у тому разі, коли індекс споживчих цін перевищив поріг індексації, який з 01.01.2016 становить 103%. Право на поточну індексацію мають працівники, у яких останнє підвищення посадових окладів відбулося в січні 2019 року на суму 62,22 грн (2007 грн х 3,1%). Також право на поточну індексацію мають і ті працівники, у яких підвищення відбулося в грудні 2018 і раніше", - йдеться в статті.

Наголошується, що індексація розраховується виходячи з двох пунктів.

"Оплату праці індексують у межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб. В липні 2019 індексації підлягає оплата праці в межах 2007 грн", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що в ГБР повідомили про розмір заробітних плат слідчих відомства.

Як повідомляв портал Знай.uа, новий Трудовий кодекс дозволить українцям законно працювати віддалено та ходити в тривалу відпустку.

Також портал Знай.uа писав, що Володимир Зеленський готує реформу, за якою українці отримають другу зарплату.