В Україні починаючи з 24 серпня вступають в силу нові штрафи за перевищення терміну перебування нерозмитнених авто на території держави. Варто зазначити, що цифри дуже насторожують.

Про те, що в даний момент відбувається в Україні на авторинку з розмитненням євроблях і що зміниться після 24 серпня, розповів співзасновник ГО "Доступне авто" Михайло Катрук.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Євробляхи
Євробляхи

Як змінилися правила розмитнення євроблях

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Ні, не змінилися з того моменту, з того часу, як їх прийняли. Законом було встановлено пільговий період, на півроку: це була 50% - знижка на акциз. Тоді вартість розмитнення була дешевше. Далі розмитнення відбуватиметься за загальними правилами.

За законодавством - спочатку вступив в силу закон про розмитнення, через півроку — закон про штрафи. У травні минуло півроку, і повинні були вступити в дію нові штрафи. Однак Верховна Рада в останній момент прийняв рішення про відтермінування дії цих штрафів на 3 місяці. І з 24 серпня вступають в силу нові штрафи. А система розмитнення залишається така ж, як була.

Мітинг власників "євроблях"
Мітинг власників "євроблях"

Можна їздити в Україну на євробляхах

Так. Загальний спосіб їзди на Єврономері — це транзит. Його ніхто не відміняв. Як пояснюють у ДФС, тимчасово ввезти авто можна на період до 1 року. Умови: письмове зобов'язання про зворотне вивезення, письмове декларування, сплата всіх митних платежів при імпорті таких транспортних засобів.

Також дозволяється тимчасове ввезення авто без реєстрації до 10 діб. Умова: це відбувається під заставу. На кордоні власник авто залишає заставу у розмірі вартості розмитнення, заїжджає в Україну на термін до 10 днів. І коли перетинає кордон назад — звертається в українську митницю про повернення грошової застави.

Митниця
Митниця

Що зміниться в серпні

Зміни в серпні стосуються виключно штрафів за перевищення терміну перебування нерозмитнених автомобілів на території України та інших пов'язаних з цим порушень. Від попередніх штрафів нові відрізняються двома принциповими речами. Перший — сума штрафів. З серпня вона космічна:

- 17 000 гривень штрафу — за перевищення від 10 до 20 діб;

- 85 000 гривень — за перевищення від 20 до 30 діб;

- 170000 гривень або конфіскація ТЗ — за перевищення більш ніж на 30 діб.

Нагадаємо, вже не "євробляхи": звідки їдуть в Україну "свіжо пригнані" тачки.

Як повідомляв Знай.uа час "Х" наближається: євробляхери негайно звернулися до Зеленського, просять про допомогу.

Знай.uа писав, євробляхерів почнуть безжально штрафувати: точна дата.