Працівники столичного супермаркету відмовилися обслуговувати покупця українською мовою. Інцидент мав місце в мережі "Варус" в магазині "Дитячий світ" на Дарниці.

Покупець Олексій Сенін попросив касира обслужити його українською мовою, апелюючи тим, що супермаркет - це публічне місце.

А на слова, що згідно із новим законом, в публічному просторі повинна використовуватися державна мова, продавець не реагувала. Касир продовжувала спілкуватися на російською та сказала, що обов'язково говорити на українській вона буде через три роки, коли це потрібно буде за законом.

Адміністратор, яка прийшла за вимогу покупця, просила її і касира не знімати, вважаючи що чоловік порушує права людини.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

На захист працівників супермаркету став охоронець і ще один покупець, пояснюючи, що продавці і касири не державні службовці, які зобов'язані спілкуватися виключно на українською мовою.

Покупець вирішив все-таки домогтися того, щоб його обслужили державною мовою і наполегливо вимагав книгу скарг.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У результаті чек вибила йому адміністратор. Вона ж таки дала книгу скарг. Охоронець викликав поліцію.

НУ ЩО?! ОСЬ Я І СХОДИВ У "ВАРУС" В "ДИТЯЧОМУ СВІТІ", НА ДАРНИЦІ, ЗА "ХЛЄБУШКАМ"! АЖ ЇСТИ ПЕРЕХОТІЛОСЯ! І ЦЕ НА КОЖНІЙ КАСІ! 13.30 28.07.2019

Geplaatst door Олексій Сенін op Zondag 28 juli 2019

На цьому відео, зняте Сеніним, закінчується. Невідомо, прибутку правоохоронці на виклик чи ні.

Раніше в Авдіївці Донецької області батьки протестували проти переходу їх школи на українську мову.

Нагадаємо, що у Львові працівниця "Укрпошти" знущається з україномовних: "Нікагда нє будєт"

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", чи стане Донбас російськомовним офіційно: у команді Зеленського озвучили несподівану позицію.

Також портал "Знай.ua" писав, що в одному з відділень Укрпошти міста Луцька касирка не хоче розмовляти українською мовою.