Президент України Володимир Зеленський вирішив, що парад до Дня незалежності України 2019 24 серпня проводитися не буде. Про це було оголошено в його відеозверненні.

Всі гроші, які вдасться зекономити на параді Володимир Зеленський вирішив виділити українським військовим. А замість самого параду буде марш гідності за участю Володимира Зеленського та українських військових.

"Зазвичай 24 серпня у нас проходить військовий парад. Такий помпезний і точно не дешевий. Мені здається, що в цьому році краще ці гроші виділити нашим героям", - сказав Зеленський.

"І ми прийняли рішення виділити 300 мільйонів гривень (близько $ 12 млн. - Ред.) на премії усім нашим військовим", - сказав президент України.

Зазначимо, що скасування параду на День незалежності України викликало досить бурхливу реакцію в соціальних мережах. Особливо серед різних політичних сил.

Наприклад, екс-президент Петро Порошенко заявив, що Володимир Зеленський в праві вирішувати буде парад, або ж ні. Але пояснив, що для нього найважливішим був розвиток сильної армії в Україні.

Ірина Геращенко сказала наступне: "Скасування військового параду до Дня незалежності - жирний, стратегічний мінус. Цей парад потрібен був цивільним - бачити, як змінюється українська армія, як набирається сили і могутності, як модернізується. Цей парад потрібен був військовим - гордо пройтися по головному проспекту країни і продемонструвати міць".

Призначення Р. Роман Безсмертний в політичну підгрупу ТКГ- плюс. Він жорсткий переговорник і фаховий, професійний...

Geplaatst door Iryna Gerashchenko op Dinsdag 9 juli 2019

Але пересічні Українці не згодні з політиками, які критикують рішення про скасування параду Володимира Зеленського.

Автори коментарів пишуть, що саме такий президент і потрібен країні: "Геніальна ідея! Такий президент нам потрібен, не викидає гроші на вітер, а витрачає на корисні справи для людей!" - пише коментатор.

"Нарешті здоровий підхід до військового параду під час війни. Це найкраще рішення", - сказав ще один коментатор.

У той же час, деякі коментатори згадали про переїзд Адміністрації Президента в нове приміщення, які, за їх словами, обходиться також в 300млн. грн.

Штош... ЗеМатематика! 300 млн на військовий парад - це марнотратство. 300 млн на переїзд Адміністрації Президента в...

Geplaatst door Denis Pyatigorets op Dinsdag 9 juli 2019

Парад до Дня незалежності України: історія традиції

Додамо, що вперше парад до Дня незалежності України провели ще в далекому 1991 році. Але, якщо вам здається, що це постійна традиція, то це не зовсім правда.

Парад проводиться далеко не кожен рік, але при президентстві Петра Порошенка – тобто останні п'ять років, парад проводився щорічно.

Але, наприклад, в минулому році ніхто не зміг відповісти, скільки саме грошей витратили на цей захід. Тобто і зараз не можна точно сказати, скільки Володимир Зеленський зможе заощадити, щоб роздати військовим.