Уряд має серйозний намір значно посилити відповідальність українців, які досі не підписали договори з компаніями, що займаються утилізацією відходів. Таку пропозицію містить законопроект, опублікований на сайті Міністерства регіонального розвитку для ознайомлення.

Сам документ переслідує набагато серйозніші цілі. Якщо зараз в Адміністративному кодексі за таке можна отримати штраф у межах 170-340 грн. То за новим порядком аналогічний проступок обійдеться порушникові 510-850 грн, а це більше, ніж вдвічі.

Насправді документ має набагато серйозніші цілі. Чиновники з його допомогою хочуть відновити роботу державної житлово-комунальної інспекції, яку уряд ліквідував у березні 2011 року.

З тих пір, йдеться в пояснювальній записці до документа, влада практично втратили контроль за сферою ЖКГ як в частині якості послуг, які надаються українцям. Так і в частині тарифоутворення.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Щорічно на території нашої держави утворюється понад 27,5 тис. несанкціонованих сміттєзвалищ, ліси перетворюються на смітники, а люди кидають папірці й недопалки просто посеред вулиць.

вивіз сміття у Києві
вивіз сміття у Києві

До слова, саме Держжитлокомінспекція повинна буде контролювати дотримання українцями зазначеної норми сміття. Установа отримає право виписувати штрафи людям за "ухилення від укладення договору про надання послуг з поводження з побутовими відходами".

Встановлення адекватних санкцій і невідворотність покарання є важливими елементами забезпечення правопорядку на території будь-якої держави.

Нагадаємо, субсидії в Україні: у Зеленського пообіцяли додати ще мільйон, подробиці.

Як повідомляв Знай.uа український заробітчанин загинув у муках за звірячого цинізму поляків: взяли в полон і вивезли в ліс.

Також портал Знай.uа писав, український заробітчанин поквитався з начальником кривавою бійнею: бив, тримав в полоні і залякував.