Причинами захворювання є овочі, фрукти, м'ясні та молочні продукти.

Повідомляє Politeka.

В Запорізькій області, як і в цілому, в курортних містах Азоского моря, збільшилася кількість випадків захворювання гострою кишковою інфекцією.

Інформацію про це сьогодні, 29 липня, повідомляє прес-служба Запорізької області, лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Предупрежадется що на курорти Азовського моря прийшла гостра кишкова інфекція, захворювання яке дуже небезпечно для дітей. Легко підхопити інфекцію через ротову порожнину або слизову оболонку.

«З 20.07.19 за 26.07.2019 р. захворюваність гострою кишковою інфекцією на 27% вище рівня минулого тижня, зареєстровано 275 випадків», — йдеться в повідомленні.

Найбільш частою причиною захворювання була зіпсована м'ясна продукція — 24,2%, молочна продукція з результатом — 20,0%, овочі і фрукти — 17,0%.

Коштувати помітити, що 17 відпочиваючих підхопили інфекцію з води після купання. зокрема, в річці Дніпро (один випадок), а також в Азовському морі: у Кирилівці (дві людини) і Бердянську (14 випадків).

Раніше, вісімнадцять туристів в Залізному Порту потрапили в районну лікарню Голій Пристані з харчовим отруєнням (гастроентеритом).

Відзначається, що крім українців постраждали також і громадяни Білорусії.

за Причиною такої масштабної хвилі отруєнь стали улюблені ласощі всіх відпочиваючих: варені креветці, рапани та мідії. Симптоми захворювання у пацієнтів (наймолодшим з них був 4-річна дитина) типові: нудота, пронос, у деяких підйом температури.

Медики зуміли відразу ж зцілити і поставити на ноги постраждалих, так як всі туристи прийшли і вчасно звернулися за допомогою.

Після цього інциденту працівники управління Госпродпотребслужбы провели в Залізному Порту кілька інспекцій. І виявили прямо на набережній декілька точок, в яких підприємець з села Нова Збур'ївка розгорнула торгівлю неякісними морепродуктів.

Масове отруєння дітей також було зафіксували в Сергіївці Білгород-Дністровського району в оздоровчому таборі «Медик-2».

НП сталося у ніч на 12 липня в таборі, який належить Державному університету медицини і формації їм.Ніколая Тестеміцану (Кишинів, Республіка Молдова), повідомляють у прес-службі Одеської ОДА.

В день пригоди в закладі перебувало 226 дітей у віці від 7 до 14 років, з яких госпіталізовано 46 осіб. 32 дитини перебувала у Білгород-Дністровської багатопрофільної лікарні і ще 14 в інфекційному відділенні Центральної районної лікарні в селі Шабо.

На місце отруєння прибула бригада екстреної медичної допомоги. Медики діагностували у дітей гострий гастроентероколіт.

Нагадаємо, водійські права нового зразка для України.


Як повідомляв раніше Знай.uа, Еліна Світоліна виступить відразу в другому колі.


Також Знай.uа писав про те, що Кличко не церемонився і сказав Богданові все, що думає про нього.