Вже з 1 вересня в українських школах заплановано чимало інновацій. Так, з нового навчального року скасують обов'язкову шкільну форму, з'являться електронні учнівські квитки, а в їдальнях буде нове меню, а оцінки відтепер не будуть оголошувати при всьому класі.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Скасували конкурсний набір дітей в 1 клас. Дітей відтепер зараховують в школу за місцем їх реєстрації незалежно від того, спеціалізована вона чи ні.

Також відтепер шкільна форма поза законом. Адміністрація школи більше не зможе примушувати учнів відвідувати уроки тільки у формі.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Всі столичні школи до кінця 2019-2020 навчального року планують перевести на мультипрофильное меню. Ціна за обід не зміниться, але тепер обід у їдальні буде нагадувати шведський стіл, де учні самі будуть вибирати, що їм є сьогодні.

Школярі Києва в новому навчальному році отримають замість звичайних учнівських квитків електронні. Це дозволить батькам відслідковувати переміщення дитини по місту за допомогою спеціального додатка, а школярам – уникати черг в метро.

Відтепер оцінки учня є його особистою інформацією, яку вчитель не має права розголошувати її на весь клас. Безпосередньо на уроці вчитель може загальними фразами оцінити відповідь або роботу учня, але оцінку в балах виставляти у щоденник на перерві або після уроків в індивідуальному порядку. Це стосується і батьківських зборів.

Нагадаємо, у МОН поставили жорстку вимогу абітурієнтам – залишилося 3 дні.

Як повідомляв Знай. ua, скільки коштує навчання в Україні.

Також Знай. ua писав, що міфи і реальність про те, чому, для чого і з якою метою дітей необхідно навчати цифрової грамотності.