В популярних курортних містах біля Азовського моря збільшилася кількість випадків захворювання гострою кишковою інфекцією. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ.

Стало відомо, що на курорти Азовського моря прийшла гостра кишкова інфекція, яка дуже небезпечна для дітей. Вона потрапляє в організм людини через ротову порожнину або слизову.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"З 20.07.19 за 26.07.2019 р. захворюваність гострою кишковою інфекцією на 27% вище рівня минулого тижня, зареєстровано 275 випадків", - вказується в повідомленні.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Варто уточнити, що головною причиною захворювання була неякісна м'ясна продукція - 24,2%, молочна продукція - 20,0%, овочі, фрукти - 17,0%.

Крім того, 17 людей підхопили інфекцію після купання у водоймі. Зокрема, в річці Дніпро (один випадок), а також в Азовському морі: у Кирилівці (дві людини) і Бердянську (14 випадків).

Нагадаємо, що Азовське море і Чорне море заполонили величезні медузи.

Як повідомляв портал Знай.uа, наявність у київському Дніпрі кишкової палички перевищує всі допустимі норми.

Також портал Знай.uа писав, як насправді виглядають пляжі Криму в розпал літнього сезону.