У Чорнобилі проведуть демонтаж нестабільної конструкції об'єкта "Укриття". Це захисна арка, яка знаходиться на Чорнобильській АЕС, . Її демонтаж обійдеться понад 2 мільярди гривень. Про це свідчать дані в системі публічних закупівель ProZorro.

Раніше БК "Укрбудмонтаж" виграв тендер, запропонувавши на торгах найнижчу ціну 2,076 млрд гривень.

Повідомляється, що державне спеціалізоване підприємство "Чорнобильська атомна електростанція" домовилося з ТОВ "БК "Укрбудмонтаж".

Арка у Чорнобилі
Арка у Чорнобилі

Відзначимо, що в торгах також брало участь підприємство ТОВ "Ютем-Інжиніринг", там запропонували ціну в 2,105 млн гривень.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Новий безпечний конфайнмент ЧАЕС - спеціальна захисна аркова споруда. Її термін експлуатації - 100 років над зруйнованим у результаті аварії енергоблоком №4 довжиною 165 м, шириною 257 м, заввишки 110 м. Вражає, що загальна вага становить 36 200 тонн, а вартість близько 1,5 млрд євро. Даний об'єкт накрив собою застаріле "Укриття" і став найбільшою рухомою наземною спорудою.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Кататсрофа у Чорнобилі
Кататсрофа у Чорнобилі

Потенційна небезпека об'єкта "Укриття" для навколишнього середовища і людини визначається значною наявністю ядерних матеріалів, потраплянням води у приміщення саркофагу, невідповідність щодо механічної стійкості, структурної цілісності, конструктивної надійності і мають невизначений термін експлуатації.

Нагадаємо, що бетонний саркофаг, відомий як об'єкт "Укриття", був побудований для ізоляції зруйнованого енергоблоку протягом 1986 року, після вибуху Чорнобильської АЕС.

Нагадаємо, російську відповідь серіалу "Чорнобиль" рознесли в мережі, назвавши його "убогим гі*ном".

Як повідомляв портал Знай.ua, НВО опублікував офіційний трейлер серіалу в головній ролі з Хелен Міррен.

Також Знай.ua писав, Зеленський підписав указ про Чорнобиль.