Збройні сили України постійно стежать за цілісністю держави і дають відсіч багатьом загрозам з боку агресорів. На рахунку української армії вже багато перемог, однак, з'явилася інформація, що військові змогли перемогти і давній стереотип про роль жінки в армії.

Так, у Львівській області за останній рік на десять військовослужбовців чоловіків припадає приблизно 2-3 жінки.

Про це стало відомо завдяки статистиці Личаківсько-Шевченківського-Залізничного ОРВК Львова.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто нагадати той факт, що ще в 2016 році було розширено перелік військових професій для жінок, а з 27 жовтня 2018 набув чинності Закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків при проходженні військової служби у Збройних Силах України та інших військових формуваннях".

Закон зрівнює права жінок і чоловіків, ними, зокрема, визначено, що жінки виконують військовий обов'язок на рівних засадах з чоловіками, за винятком випадків, передбачених законодавством з питань охорони материнства та дитинства, а також заборони дискримінації за ознакою статі. Тобто якщо раніше жінки претендували в основному на посади зв'язківців, діловодів, кухарів (не бойовий) і т. д., то зараз вони можуть бути механіками, водіями, артилеристами. Жінки можуть йти до будь-якого роду військ, найчастіше вони обирають Сухопутні війська.

Нагадаємо, окупанти в Криму труять дітей з піском радіоактивного могильника.

Як повідомляв Знай.uа у Зеленського знайшли спосіб вирішити головну біду Криму: людей позбавили найголовнішого, чекати немає сенсу.

Знай.uа писав, українцям збільшать відпустку на 8 днів, але не всім: хто вхопить щастя за хвіст.