За результатами липня стало відомо, що українці купили в банках на 93,7 мільйонів долларов більше готівкової іноземної валюти, ніж продали. Про це поінформувала прес-служба Національного банку України.

Наприклад, лише минулого місяця українці купили 1,501 мільярда доларів.

Прекрасна новина!

Тепер Знай.иа стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Чоловічий або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читай Знай.иа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У липні ж купівля валюти перевищила продаж після того, як протягом двох попередніх літніх місяців українці продали більше валюти. Так, у травні продаж перевищила покупку на 25 мільйонів доларів, а в червні – на 176 мільйонів.

Варто відзначити, що з початку нинішнього року показник продажу валюти населенням через банки залишається вище, ніж покупка на 153,5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що незважаючи на побоювання учасників валютного ринку про можливість обвалу гривні після її ревальвації, багато експертів вважають, що передумов для різкої девальвації гривні наразі немає.

Як повідомляв портал Знай.иа, уряд не зможе стримати зростання долара в Україні.

Також портал Знай.иа писав, що скорочення кількості гривні в фінансовій системі призвело до раптового падіння долара. Експерти розповіли про чинниках, які змушують американську валюту здати позиції.